Om bloggen

Slik følger du tennisbloggen.net:

Tennisbloggen har egen Facebook-gruppe, hvor du kan melde deg inn for å vise din sympati, eller diskutere med andre.
Artikler fra tennisbloggen blir publisert automatisk på Twitter. Bokmerk denne adressen: twitter.com/tennisbloggen.
Tennisbloggens artikler finnes også som RSS-feed, på asadnoy.wordpress.com/feed/. Hvis du vil abonnere på kommentarene til bloggen, er feeden asadnoy.wordpress.com/comments/feed/.

Nettstedet ble påbegynt flyttet fra blogger.com til WordPress i juni 2007. Hvorfor? Jeg var litt lei av Blogger. WordPress har flere avanserte funksjoner. Jeg har ikke full kontroll over utseendet lenger, selv om jeg styrer det meste. Men alt i alt har jeg bedre kontroll over alt det andre. Det er sikkert noen mangler her og der. Gi beskjed, så skal jeg fikse det.

Hvem skriver denne sida?
Hva med bildene?
Har du noe peiling på tennis, da?
Kan jeg kopiere bildene eller teksten?
Dette nettstedet stinker!
Hvorfor gjør du dette?

Hvem skriver http://www.tennisbloggen.net?
Denne siden ble startet opp i desember 2004 av Åsmund H. Ådnøy. Jeg skriver all teksten på dette nettstedet. Alt som står på disse sidene er mine private meninger. Jeg jobber som journalist i Stavanger Aftenblad, men disse sidene har ingenting med den jobben å gjøre. Dette er skrevet av ren entuisiasme på fritida.

Dominik Hrbaty

Hva med bildene?
Bildene er hentet fra mine turer til tennisturneringer. (French Open 2000, 2001 og 2006, Roma Masters 2003). I oktober 2009 ble det mulig å bruke bilder fra PicApp, så heretter blir det også ferskere bilder å se.

Venus Williams

Har du noe peiling på tennis, da?
Egentlig ikke. Jeg har aldri lært å spille tennis, og jeg begynte ikke å følge skikkelig med før jeg ble ganske stor, ca 22 år. Siden 1999 har jeg fulgt tett med tennisen internasjonalt. Meningene på denne siden får du ta for det de er: Halvkvalifisert synsing.

Arantxa Sanchez-Vicario

Kan jeg kopiere bildene eller teksten?
Nei. Men hvis du spør fint og har en god begrunnelse, er jeg ikke så vanskelig å be. Lenking er derimot helt topp.

Gustavo Kuerten

Dette nettstedet stinker!
Har du kommentarer til sidene, så send en mail til asadnoy@gmail.com. Eller enda bedre: Skriv et innlegg til en av artiklene. Jeg er interessert i slakt, skamros og forslag til forbedringer.

Martina Hingis

Hvorfor gjør du dette?
Livet er greit for den som er interessert i fotball, film, musikk, politikk, småbarn, dialekter, slekt eller mat. I de fleste sosiale sammenhenger kan du slenge ut en kommentar i løse lufta («Så dere målet til Ronaldo i helga?») og få rikelig med respons. Hvis du prøver noe lignende med tennis («Har du lagt merke til hvor bra backhanden til Roddick har blitt etter at Jimmy Connors overtok som trener?»), ser folk på deg som en fullstendig idiot. Tennis!? Hvem bryr seg? Derfor er internettet så bra: Hvem som helst kan rope ut sine meninger, enten det finnes publikum eller ikke.

Noen ord om navn til slutt: Jeg skriver russiske navn slik amerikanerne, altså Yevgeny Kafelnikov i stedet for Jevgenij, som norske medier skriver. Sharapova i stedet for Sjarapova.

-åsmund

Gi lyd:

Reklame
  1. 07/03/2008, kl. 08:36

    :)

  2. 10/09/2008, kl. 12:23

    Gøy og se at det er andre med like lidenskapelig interesse for en «smal» idrett som meg selv, og må si jeg kjente meg igjen i den beskrivelsen du ga om å ta opp sitt smale favoritt-tema i samtaler i selskapelige anledninger. :)

    Et spørsmål angående bildene, hvilket fotoutstyr har du brukt? Jeg tar også mine bloggbilder selv, for å slippe å klusse med andre rettighetshavere, men innendørs actionshots i dårlig belysning er ikke det enkleste og heller ikke utstyrsmessig det billigste å få bra til.

  3. 11/09/2008, kl. 07:57

    Bildene er tatt med forskjellig utstyr. De eldste digitalbildene med Nikon Coolpix 800. Filmbildene er tatt med Nikkormat FT2, med 105 mm linse, helt manuelle greier med andre ord.

    Nå har jeg kjøpt digitalt speilreflekskamera, og regner med at det vil gjøre jobben lettere neste gang jeg er på turnering. Fordelen med tennis kontra basketball er jo at de fleste turneringene spilles utendørs i solskinn.

    Du får mange konkrete fototips om fotografering av basketball på denne siden: http://photo.net/learn/sports/overview?p=4. Det er side 4 av 7 i en større artikkel, vel verdt å lese.

  4. storminvictus
    18/09/2008, kl. 00:08

    Digitalt speilrefleks er jo utvilsomt en drøm når man driver med sportsfotografering, for da kan du jo enkelt og greit slette alt du ikke trenger. Takk for linken og jeg kjente meg igjen i arbeidsmetoden som ble beskrevet der. Jeg pleier å kjøre «safety-shots» allerede under oppvarmingen, og så er det egentlig bare å bestemme seg for hva man vil ha og ikke minst hvem man skal følge særlig med på når kampen setter i gang. Man får jo etterhvert sine favorittspillere, spillere som alltid leverer noe ekstraordinært.

  5. storminvictus
    18/09/2008, kl. 00:08

    Hmm..der kom jeg sannelig opp med et annet navn gitt..ja-ja, sånn kan det gå :)

  6. James
    27/10/2020, kl. 02:50
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: