Hjem > Herretennis, Kvinnetennis > Glimt fra Melbourne

Glimt fra Melbourne


Australian OpenPause i forelesningene, og jeg finner en brukbar online-stream fra Australian Open (via www.channelsurfing.net).

Akkurat nå spiller Youzhny-Gasquet, en våt drøm av en kamp for alle som liker enhåndsbackhander. Davis Cup-fans med god hukommelse vil huske at det var Youzhny som vant den avgjørende kampen mot Frankrike i Davis Cup-finalen i 2002. Så Gasquet er kanskje ekstra tent – og leder 2-1 i sett akkurat nå, og 2-0 i fjerde sett. Herlig mye bråk på tribunen, Marseillasen avsynges.

Ser ellers at Federer vant knepent mot Andreev. En hardtslående fyr som Andreev er en god test for Federer så tidlig. Men ærlig talt: Å tape et sett mot Andreev når man leder 5-3 og skal serve, lover ikke godt for fortsettelsen. Heller ikke 38 upressede feil og bare 29 vinnere for Federer.

Hanescu i neste runde er ingen walkover, men Federer kan ikke klage på trekningen framover. Kvartfinale mot Davydenko (enkel seier i dag) blir en må-se-kamp.

Og ja: Söderling sin exit mot Granollers var overraskende, men ingen bombe. Han var småskadet på høsten i fjor. Likevel er det litt rart at han kaster vekk en 2-0-ledelse i sett.

Ser at noen har ment at dekket er ganske langsomt i år. Hva sier dere andre?

Litt om damene: Ser at optimistiske Melanie Oudin røyk i første runde, 6-2, 5-7, 5-7 mot Kudryavtseva. Gøy at Ivanovic overlevde første runde. Dulko i neste runde kan bli tøft nok.

Jeg forlater Youzhny-Gasquet i det femte sett skal begynne. Youzhny reddet to matchballer på 5-6 i fjerde sett. Han avgjorde tie-breaket til 7-4 med det beste poenget så langt i turneringen: Gasquet var ved nettet og slo en backhand-smash til Youzhnys backhand-side. Russeren løpte diagonalt framover fra eget forehandhjørne ved grunnlinjen, og tok ballen langt utenfor banen: Løpende på vei bak dommerstolen slo han en rak backhand ned i Gasquets tomme forehand-hjørne. YouTube-materiale.

Her er Federer tidligere på dagen:
[picapp align=»center» wrap=»false» link=»term=federer&iid=7590426″ src=»a/6/7/0/2010_Australian_Open_7558.jpg?adImageId=9277035&imageId=7590426″ width=»500″ height=»338″ /]

Reklame
 1. Knut
  19/01/2010, kl. 14:51

  Jeg tar det ikke for gitt at Davydenko kommer seg forbi Verdasco i 4R, selv om russeren nok blir favoritt på bakgrunn av de siste måneders prestasjoner.
  Ser også at Gulbis er tilbake til gamle takter med 73 upressede feil på 3 sett ….

  Ellers ser jeg frem til Cilic vs. Tomic i morgen formiddag.

 2. hehe
  19/01/2010, kl. 21:46

  Var ikke et svakhetstegn fra Federer etter min mening. Andreev er en veldig god spiller. Blir nok lettere 2.rundekamp…

 3. Einar
  20/01/2010, kl. 09:08

  Jeg ble overrasket men ikke sjokkert over at Söderling røyk ut mot Granollers. De spilte en noenlunde tilsvarende kamp i Wimbledon 2009, hvor Granollers vant første sett og burde vunnet andre (tapte i tie-break), men som Söderling til slutt vant. Motsatt utfall her altså.

 4. Kjetil
  20/01/2010, kl. 17:46

  Youzhny-Gasquet var en utrolig morsom kamp og mer underholdende tennis skal en lete lenge etter. I dag fikk jeg sett Del Potro mot Blake og Henin mot Dementieva. To amazing kamper det også. Synes synd på på James og Elena. De spilte til tider magisk, men Henin har den vinner auraen som er vanskelig å knekke. Blake er sykt tøff når han pumper seg opp som bare amerikanerne kan.

  Du har kanskje nevnt det før, men hva er det du studerer om dagen egentlig? Synd hvis du ikke får sett så mye tennis på grunn av det, men sånn er det av og til.

 5. Erik
  20/01/2010, kl. 22:07

  Du kan ikke se på det som et svakhetstegn, første kampen er alltid vanskelig..

  Forøvrig er http://www.livescorehunter.com også en brukbar side ;)

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: