Hjem > Herretennis > Å, drit

Å, drit


Hadde satt en femtilapp på Nadal i finalen mot Davydenko i dag, og kikket innom da Nadal hadde matchballer i det andre setts tie-break. Han ble straffet for en del litt korte grunnslag på matchballene, og sterkt spill av Davydenko under press. Jeg var likevel sterk i troen selv om Davydenko tok det settet, for russeren så ikke så sprek ut.

Så vinner Davydenko tredje sett, og jeg blir igjen minnet på hvorfor jeg ikke bør spille på odds. Davydenko bygger opp fallhøyde for seg selv nå.

Reklamer
Kategorier:Herretennis Stikkord: , ,
 1. Knut
  09/01/2010, kl. 22:41

  Uflaks med den, Åsmund. Hva sto oddsen i? Jeg spiller ikke på tennis selv, men husker for noen år tilbake at oddssetterne tydeligvis ikke hadde peiling på tennis og alltid satte odds etter spillernes ranking. Nadal mot Federer på grus var sånn sett god butikk for oddsspillerne.

  • 09/01/2010, kl. 23:31

   Mener det var 1,66 på Nadal, 2,00 på Davydenko.

 2. TM
  09/01/2010, kl. 22:56

  Jeg så hele kampen og sitter litt lamslått og spørrende tilbake. Nadal kjørte totalt over Davydenko i første sett med 6-0 og vant et tett 1. game i andre sett. Davydenko fikk ikke sitt første game før Nadal hadde tatt 7 på rad. Etter det spilte de vel ganske jevnt, og begge blåste et par match-/settballer i tie-breaket.
  Jeg hadde likevel stor tro på at Nadal skulle ta det tredje, da Davydenko – som du nevnte – så ganske kjørt ut, men den gang ei.

 3. Marat
  09/01/2010, kl. 23:49

  Jeg var overrasket selv. Han så rimelig kjørt og demoralisert ut når Nadal brøyt til 5-5 i andre sett. Han utnyttet også mulighetene dårlig i resten av settet, men fikk reddet to matchballer ved offensivt spill og snudd det hele. Imponerende – det hadde jeg helt ærlig aldri trodd.

  Det sier også noe om at angrep er beste forsvar mot «slitespillere» som Nadal. Det er vel her Murray har mest å forbedre skal han vinne en GS-tittel.

  Å vinne på en «dårlig» dag er en stor styrke. Skjønt Davydenko spilte svært mange gode poeng, men det var også litt varierende spill – spesielt i første sett. En arbeidsseier.

  Kjedelig å tape på oddsen på sånne matcher. Typisk det der…

 4. Knut
  10/01/2010, kl. 00:37

  Nadals overtak på Federer tilskrives gjerne hans mentale styrke. Jeg har imidlertid litt inntrykk av at Nadal, i større grad enn mange andre, er avhengig av å virkelig tro at han er bedre enn motstanderen. F.eks uttalte han etter seieren over Nalbandian i Indian Wells i fjor (Nalbandian hadde flere matchballer i andre sett) at han fryktet argentinerens backhand så mye at det påvirket hele spillet hans (fant i farta ingen lenke til dette intervjuet dessverre). Nadal hadde på dette tidspunktet nylig vunnet AO og utklasset noen dager senere Murray, likevel taper han nesten for Nalbandian som knapt har utrettet noe siden høsten 2007.

  Nadals hardcourt-statistikk mot Davydenko talte jo ikke akkurat til hans fordel, og det er ikke sikkert han får det ut av hodet selv om han vinner de syv første gamene. Jeg tipper Del Potro har blitt en tilsvarende «demon» for Nadal. Jeg er ikke like sikker på Søderling, men tror Cilic absolutt har potensiale for også å bli det.

 5. BBC
  11/01/2010, kl. 14:08

  Etter seieren over Nadal så har Davydenko faktisk en 5-4(!)-statistikk over Nadal. Hvis man trekker parallellen til den evige Fedal-diskusjonen rundt deres innbyrdes oppgjør, synes jeg dette bidrar til Federers favør. Man kan med andre ord være GOAT selv om man har dårlig innbyrdes oppgjør mot en rival. Men Nadal er uten tvil den beste grusspilleren gjennom tidene.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: