Hjem > Herretennis > Kjempedeal for Murray

Kjempedeal for Murray


ATPAdidas har kastet penger etter Andy Murray. Nærmere bestemt en femårskontrakt verdt 15 millioner pund. Det ser ikke ut som Adidas er spesielt plaget av finanskrisen, med andre ord. Jeg vet hvilke av skottens kvaliteter som fikk dem til å legge seg etter ham. Kan det være hans fullstendige fravær av karisma, både på og utenfor banen? Den velutviklede evnen til å skuffe når det gjelder som mest (se: Grand Slam-turneringene i 2009)?

Jeg vet lite om sponsoravtaler, hva s0m er rimelige summer og hvilke klausuler de inneholder. Men jeg regner med at Adidas ser for seg at Murray kommer til å vinne store titler de neste årene, og at deler av utbetalingene avhenger av skottens prestasjoner. De betaler neppe 141 millioner kroner for å sponse bekledeningen til en middelhavsfarer, for å si det sånn. Og de har vel også kalkulert med at det ville vært enda dyrere å signe Murray etter at han har vunnet sin første Grand Slam-turnering.

Adidas er tysk, Fred Perry (Murrays tidligere klesleverandør) er britisk. Det må vel svi litt for den britiske selvfølelsen at deres bestemann skal spille i tyske klær? Eller betyr det ingenting i dagens gjennomglobaliserte verden?

Murray spiller med Head-racket. Det ville vært et skikkelig løft for Adidas som racketleverandør å få Murray over på Adidas-racketer, men jeg tror ikke det er en del av dealen.

Murray spiller i Valencia denne uka:

[picapp src=»9/2/c/2/Valencia_Open_500_922e.jpg?adImageId=7117441&imageId=6964105″ width=»500″ height=»272″ /]

Reklamer
Kategorier:Herretennis Stikkord:
 1. Knut
  05/11/2009, kl. 12:24

  Finnes det noen toppspillere etter Ivan Lendl som bruker Adidas-racket? Har Adidas i det hele tatt racketer beregnet på andre enn «mosjonsspillere»?

  • 05/11/2009, kl. 12:57

   Nei, jeg tror bare de er beregnet for mosjonister. Men det er jo ingenting som hindrer Adidas i å lage modeller for proffene også.

 2. 05/11/2009, kl. 14:41

  Jeg regner med at det har uteblitt et «ikke» i setningen «Jeg vet hvilke av skottens kvaliteter som fikk dem til å legge seg etter ham.»

  For å kunne vurdere Murrays klesavtale, har du noe tall på hvor mye Nadal og Federer, evt Djokovic får for sine avtaler?

  • 05/11/2009, kl. 16:17

   Ai-ai! Det har du rett i!

   Jeg vet ikke hvor mye de andre får for sine klesdealer, nei. 140 millioner for å bruke et bestemt klesmerke er uanstendig mye penger, uansett hvordan man snur på det. Og han får nye klær til hver kamp! Mens jeg, fattiglus i forhold, spiller med de samme klærne år etter år…

 3. Einar
  06/11/2009, kl. 11:26

  Enig i at det er absurd mye penger.

  Er James Blake verdt en egen bloggpost snart? Sesongen hans har vel vært mildt sagt skuffende. Og røyk nettopp ut i første runde i Basel mot Chardy.

  González gikk også ut tidlig. Det var vel farvel til Masters det?

  • 06/11/2009, kl. 11:49

   Blake og Gonzalez, ja. Jeg blir overrasket om de får til noe av betydning i karrieren framover. Kanskje det kommer noe om dem etter hvert her på bloggen. Off-season må jo også fylles med stoff…

 4. jokke
  06/11/2009, kl. 21:50

  Likevel er Blake blant topp 10 på inntektssida (kvinner og menn slått sammen).

 5. Monfils
  11/11/2009, kl. 21:47

  Det lille jeg hadde igjen av respekt for Murray forsvant med denne nyheten…

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: