Hjem > Kvinnetennis > Solen går ned over jentene fra øst

Solen går ned over jentene fra øst


US OpenSå langt i US Open: Elena Dementieva (4) er utslått, Ana Ivanovic (11) er utslått, Jelena Jankovic (5) er ute og Dinara Safina (1) henger såvidt med.

Jeg så mesteparten av Safinas første sett i går, mot tyske Kristina Barrois. Safina var treg, sur og ufokusert. Barrois klarte å frustrere verdenseneren med en fin samling våpen: Underskru, overraskende stoppballer, sporadiske nettangrep og generelt grunnslag med lite fart.

Kort sagt prøvde hun å få Safina ut av rytmen, og klarte det godt. Barrois visste at hun ikke kunne stå og denge fra grunnlinja, og gjorde alt annet enn det. Safina virket rystet, og kikket stadig mot trenerbenken. Jeg fikk ikke sett avslutningen av kampen, men dersom det ikke skjer et mirakel, har Safina ingen vinnersjanse i New York.

Litt seinere på kvelden så jeg avslutningen av Jankovic sin kamp mot ukjente Shvedova. Jankovic har hatt en svak sesong, men vant nylig en tittel. Kampen mot Shvedova var Jankovic på sitt verste: Defensiv, initiativløs tennis med god margin og stor sikkerhet. Shvedova satset mer og ble belønnet for satsingen. Hun spilte et fantastisk game da hun brøt Jankovic blankt til 5-4 i tredje sett. Jankovic brøt tilbake. Shvedova brøt igjen til 6-5, men klarte heller ikke nå å serve hjem kampen. I tie-breaket hadde Jankovic to matchballer, men Shvedova bare fortsatte å presse på.

Da hun satte inn et ess på sin første matchball, kom det et lite «yess!» fra meg.

Forresten: Jeg liker ordningen med tie-break i avgjørende sett i US Open. De andre Grand Slam-turneringene har det ikke. Men hva er vitsen med at to spillere skal slite hverandre ut til f.eks 14-12 i siste sett i en andre- eller tredjerundekamp? Vinneren er garantert helt ødelagt av en slik kamp, og vil ha lite å gi i fortsettelsen.

Reklamer
Kategorier:Kvinnetennis Stikkord: , , , ,
 1. jokke
  04/09/2009, kl. 21:35

  Safina er et helvete å se på. Dementieva derimot var ikke så verst, bare litt shaky, mot Oudin, men Oudin imponerte med det jeg bare kan beskrive som Jennifer Capriato v 2.0-stil.

 2. Petter
  04/09/2009, kl. 23:44

  Utrolig mange overraskelser på damesiden. De seedede spillerne ryker ut en etter en. I dag røk Azarenka ut mot Schiavone!

 3. jokke
  05/09/2009, kl. 00:48

  Dette åpner jo unektelig opp for the comeback kids Clijsters og Sharapova… men så er det vel Serena som tar trofeet til slutt.

 4. TM
  05/09/2009, kl. 02:12

  Safina slet i førstekampen sin også, og var på nippet til å ryke ut mot 167-rankede Rogowska. Det er for øvrig ganske morsomt å se på treneren til Safina når hun spiller så dårlig :)

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: