Hjem > Herretennis, Kvinnetennis > Hva du kan lære av tennis på TV

Hva du kan lære av tennis på TV


French OpenTennisbloggen On The Baseline har skrevet en artikkel om hva du kan lære av å se tennis på TV. Du finner den her.

De slår forresten også fast at Safina kommer til å vinne dameklassen i French Open. Slik hun har spilt i de to første kampene, er ikke det noen dristig spådom.

Reklame
Kategorier:Herretennis, Kvinnetennis Stikkord:
 1. Knut
  29/05/2009, kl. 13:41

  De 10 tipsene virker selvsagte når man leser dem. Utfordringen er å ikke glemme dem når man selv spiller.
  Jeg reagerte litt på pkt.2: «Look for pre serve ritual»
  Med fare for å høres ut som en gammel grinebiter: de fleste av dagens toppspillere er strengt tatt ikke eksempler til etterfølgelse her. En ting er Nadals og Djokovics konsekvente brudd av 25-sekunders regelen. En annen ting er greia med at nær sagt alle ber om 3-4 baller fra ballguttene/-jentene, kikker litt på dem og hiver bort de overskytende ballene, før de starter serveforberedelsene. Ikke rart at en 3-settskamp mellom de to nevnte spillerne tar over 4 timer …..

  Sånn sett var det en lettelse å se Juan Monaco i går. Han servet en «touch» og Tsonga slo ballen tilbake. Monaco tok i mot ballen, spratt den kanskje et par ganger i bakken, før han kastet den opp og servet på nytt. Kan jo ikke akkurat påstå at disse «mangelfulle» serveforberedelsene gikk ut over servingen hans. I 3dje sett lå han på 90% 1.server og endte vel opp med 78% for kampen totalt.

  Når jeg først er i gang: så noen klippet Åsmund postet fra FO-68 (Laver vs. Rosewall)? Kun to baller for hver serve og de holdt begge i oppkaster-hånda (ingen lommer), ikke noe håndkle å tørke seg på mellom hver ball, ingen stol å sette seg på ved sidebytte – kun en kort drikkestopp ved siden av dommerstolen. Fantastisk!

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: