Hjem > Kvinnetennis > For en patetisk gjeng

For en patetisk gjeng


wtaWTA-touren skal være sjeleglad for at Venus og Serena fortsatt spiller, for uten dem ville komedien vært fullkommen. Toppen av dametennisen er svakere enn jeg noen gang kan huske.

Denne uken spilles det turnering i Miami, og der har de store navnene forsvunnet i tur og orden: Dementieva, Jankovic, Ivanovic, Safina og Zvonareva er alle i topp ti i verden, og alle er utslått. Og vi er fortsatt tidlig i turneringen. Til sammenligning er alle de store navnene på herresiden fortsatt med: Nadal, Federer, Roddick, Djokovic, Murray, Del Potro.

Kim Clijsters kommer tilbake i løpet av året, og et eller annet sted i Belgia sitter vel Justine Henin og tenker sitt. Slik nivået er nå, lurer jeg på hvordan hun hadde spilt i French Open dersom hun hadde fått wild card og noen måneders trening.

Reklamer
Kategorier:Kvinnetennis
 1. Petter
  31/03/2009, kl. 12:03

  Ja, dametennisen har etter min mening lenge vært uinteressant, men etter at Henin ga seg bestemte jeg meg for kun å fokusere på herretennis.

 2. jokke
  31/03/2009, kl. 22:35

  Tja. Lenge og lenge. For et par år siden var det en del av oss som sa «fuck powertennisen» og valgte å se på mer variert og kreativt spill på damesiden. Av nylige mesterskap husker jeg spesielt Wimbledon 2007, der var det rett og slett mer interessant tennis på damesiden. Så la de beste opp (eller ble skadet) og det siste året (eller to) har dametennisen vært preget av en sterk mangel på stabile toppspillere samtidig som de herretennisen har gått vekk fra baselinejokking og blitt mer attraktiv. Jeg tror ikke det er krise, bare en dal vi er nede i. Skal ikke legge skjul på at jeg har bedt til høyere makter om at Sharapovas skulder blir bra så noen kan spille interessante kamper mot williamssøstrene. Kom tilbake, Maria, Kim, Justin. (noen lovende unge spillere finnes det da også.. radwanska, azarenka)

 3. Odd-Egil Østebø
  31/03/2009, kl. 23:49

  Det har vært skuffende stabilitet på damesiden.
  Dessverre, siden jeg som jokke, likte variasjonen.
  De som slo seg opp til toppen; Safina, Jancovic, Ivanovic, falt nesten umiddelbart sammen. Jeg skjønner ikke hvorfor. Det er jo ingen tvil om at Safina og Ivanovic på sitt beste, spiller glimrende og severdig tennis.
  Får håpe de ikke har «gjort sitt», men kommer tilbake.

 4. jokke
  01/04/2009, kl. 01:11

  Jepp. Williamssøstrene har jo blitt utfordret i Miami, bare ikke fra de som burde klare det. Problemet ligger hos toppspillerne, ikke i bredden, for blant de andre er det folk som stikker seg fram både nå og da. Det blir bare seende litt dumt ut når Safina og Jankovic snuser på 1.plassen.

 5. Kjetil
  01/04/2009, kl. 15:02

  Toppen er ujevn men bredden har blitt bedre. Mange av jentene har nå imponerende sterkt spill fra grunnlinjen. Men litt kjedelig at alle spiller så likt og at ingen skiller seg ut på toppen.

 6. Odd-Egil Østebø
  01/04/2009, kl. 15:52

  Det hadde vært artig hvis det dukket opp noen Navratilova kopier.
  Kuznetsova har plutselig hevet seg igjen, etter en lang down periode.
  Dementieva har også mistet formen.
  Kim Klijsters var vel heller ikke så stabil? Hun har vel bare en GS tittel?
  Mange lovende spillere, eller kommende topp 10 spillere som de norske kommentatorene sier. Kanskje det er derfor spillet varierer så veldig. I den beste mening, slik at flest mulig skal få lov å føle hvordan det er å være topp 10.

 7. jokke
  01/04/2009, kl. 18:30

  jeg tror azarenka vinner en sjokkerende grand slam, sharapova 04-style

 8. Victor
  01/04/2009, kl. 20:22

  Man kan se på det positivt eller negativt:

  +: Det har blitt en så god bredde i dametennisen at ingen spillere dominerer og stadig nye spillere kommer for å kjempe i toppen.

  -: Det finnes ingen gode, stabile spillere som greier å vinne mye. Williams-søstrene er det nærmeste vi kommer. Mange av profilene fra bare 3-4 år siden er borte, og vi savner dem. Favorittene i storturneringene (f.eks. i Miami nå) ryker ut tidlig, kanskje fordi toppspillerne ikke takler presset.

  Jeg vil se på det som negativt, jeg er enig at dametennisen er mye mindre interessant for tiden, og det er nok fordi de mangler store profiler som prestere stabilt. På herresiden er det motsatt, og derfor mener jeg at herretennisen er mer interessant enn noen gang før. Alle favorittene går videre, og vi får se de beste spillerne opp mot hverandre i turnering etter turnering.

  Også på herresiden har det vært slik det er på damesiden nå. Mange forskjellige vinnere og ingen stabile favoritter, jeg snakker om tiden etter Sampras og før Federer, ca. 2000-2004.

 9. Petter
  02/04/2009, kl. 00:49

  Jokke, du mener Wimbledon 2007 var mest spennende på herresiden?? Det kan jeg virkelig ikke skjønne i det hele tatt. For meg har herretennisen alltid vært mest spennende, men særlig de siste 10 årene.

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: