Hjem > Kvinnetennis > Zzz

Zzz


Tennis på tv:
Serena Williams – Dinara Safina 6-0, 6-3
Finale, Australian Open

Australian OpenEn av husreglene våre er at vi ikke skal se på tv mens vi spiser frokost. Treåringen har avfunnet seg med det, og nå foregår lørdag og søndag formiddag i relativ ro, uten mas om tv. Så jeg kan selvsagt ikke gå imot mitt eget påbud og slå på boksen selv om det spilles Grand Slam-finale.

Lørdag skulle Serena og Safina begynne sin kamp samtidig med at jeg begynte med brød og brunost. Etter ca. 20 minutter slo jeg på skjermen, og det hadde gått som jeg fryktet: Serena var i førersetet, og Safina var plassert i bagasjerommet med knebel, og tau rundt armer og bein.

Det var en lidelse å se avslutningen av kampen. Safina så opp mot den mørke Melbourne-himmelen, mot lyskasterne, mot crewet sitt og mot dommeren, hele tiden med et vettskremt blikk, som om hun var på grensen til å gråte. Hun slo ut med armene og snakket i retning treneren med desperat mine. Og kastet racketen forsiktig i bakken med jevne mellomrom. Skal man først gå løs på racketen, er det bedre å mose den skikkelig. Storebror Marat har helt sikkert noen gode tips i så måte.

Serena spilte solid og holdt god lengde på slagene, og klarte å konsentrere seg selv om Safina var helt ute av det. All heder til Serena for Grand Slam-tittel nummer ti, som tar henne forbi Monica Seles på adelskalenderen.

Nok en damefinale i to sett, og nok en damefinale som ikke var i nærheten av jevnspilt. Dette er den tiende – tiende! – damefinalen på rad som går over bare to sett. Det er nitrist. Men all heder til Serena som hever seg over middelmådighetene som er best når det ikke gjelder, som Safina og Dementieva.

Reklame
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: