Hjem > Herretennis > Tidenes beste kamp?

Tidenes beste kamp?


US OpenDet er mange meninger om hva som er tidenes beste tenniskamp: Borg-McEnroe i Wimbledon 1980, fjorårets finale der mellom Nadal og Federer, Becker og Sampras i ATP-sluttspillet 1996, Graf mot Seles i French Open 1992. Etter å ha sett høydepunktene fra kvarfinalen mellom Sampras og Agassi i US Open 2001 på nytt, holder jeg en knapp på den.

Kampen endte 6-7, 7-6, 7-6, 7-6 til Sampras. Det var ingen servegjennombrudd, og det er lett å merke hvor mye kampen betyr for spillerne. Agassi hadde aldri slått Sampras i US Open (og han klarte det heller aldri), og Sampras var på jakt etter en Grand Slam-tittel etter at han tapte mot Federer i Wimbledon samme sommer.

Det mest slående med høydepunktene er hvor allsidige spillerne er. Sampras slår rene vinnere på backhandreturer. Agassi prøver seg på nettet. Jeg hadde glemt hvor fantastisk Sampras var til å grave opp lave baller ved nettet og sende dem ekkelt og lavt tilbake, helt ut til linjene. Og jeg slutter aldri bli fascinert av Sampras sin forehand, som må være en av historiens 2-3 beste. Agassi er god til det meste i denne kampen, og kunne like gjerne vunnet.

Her er fjerde og siste tiebreak, hvor Agassi faktisk ledet 3-1. Sjekk Sampras sin backhand etter 4:57.

Reklamer
Kategorier:Herretennis Stikkord: , ,
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: