Hjem > Herretennis > Changing of the guards

Changing of the guards


Nadal kommer til å overta førsteplassen fra Federer i løpet av noen uker, og det er selvsagt fullt fortjent. Nadal vinner på alle dekker nå, sist uke kverket han all motstand i Toronto. 2008 kommer til å bli hans beste år i karrieren så langt. Faktisk er det ikke usannsynlig at han tar tre Grand Slam-titler på ett år, slik Federer gjorde i 2004, 2006 og 2007.

Jeg tror ikke Federer er så veldig opptatt av førsteplassen på rankingen. Det mest bekymringsfulle for Federer er at han taper de jevne kampene han pleide å vinne. I Toronto tapte han i tre sett mot Gilles Simon etter å ha tatt det første. Han servet på 4-5 og ga bort fire upressede feil og dermed kampen. Sånne ting skal ikke skje, og forteller alt om en sveitser med lite selvtillit.

I farten kommer jeg bare på en virkelig god kamp av Federer i år, bortsett fra den litt oppskrytte Wimbledon-finalen: Kampen mot Djokovic i Monte Carlo. Djokovic trakk seg med pusteproblemer eller hva det nå var, men før den tid kjørte Federer ham rundt på grusen med stor autoritet.

Apropos Djokovic: Husker du kampen mellom Djokovic og Nadal i Hamburg? Vinneren av den kampen ville bli nummer to i verden, og folk mente det var bare et tidsspørsmål før Nadal ble dyttet ned av Djokovic. I stedet vant Nadal både semifinalen og finalen mot Federer i tre sett, før han knuste alle i French Open, vant Wimbledon og så Toronto. Nadal blir verdens nummer én ganske snart, et par måneder etter at Djokovic ble spådd å ta over andreplassen hans.

Djokovic er årets nest beste spiller så langt, og jeg lurer på hvordan tilstanden hans er før US Open. Djokovic på sitt beste spiller nydelig, aggressiv hardcourt-tennis. Det samme gjør Roger Federer, men det er lenge siden han imponerte på hardcourt, nærmere bestemt ATP-sluttspillet i fjor.

Alle de tre er med i ukens Masters-turnering i Cincinnati. Federer har den beste trekningen av dem. Djokovic og Nadal kan møtes i semifinalen.

Reklamer
Kategorier:Herretennis Stikkord: , ,
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: